Primăria Capitalei a somat firmele de deszăpezire să curețe trotuarele și străzile laterale

Operatorii de deszăpezire au fost somaţi să accelereze operaţiunile de degajare a trotuarelor şi a arterelor secundare, pe care s-a acţionat în proporţie de aproximativ 40%, a informat Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

“Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curăţate în proporţie de 95%, iar pe cele secundare s-a acţionat în proporţie de aproximativ 40%. Având în vedere că ninge în continuare, operatorii de deszăpezire acţionează permanent în baterie (utilaje grupate de îndepărtat zăpada şi care împrăştie materiale antiderapante) atât pe principalele artere de circulaţie, cât şi pe cele de legătură. Operatorii de deszăpezire au fost somaţi să accelereze operaţiunile de degajare a trotuarelor şi a arterelor secundare, să aplice tratamente cu materiale antiderapante în cel mai scurt timp, în caz contrar aceştia urmând să fie sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare”, a anunţat PMB.

Conform aceleiaşi surse, în cursul nopţii şi în prima parte a zilei operatorii de salubritate au acţionat pentru degajarea zăpezii în majoritatea staţiilor şi refugiilor RATB. De asemenea, s-a acţionat în zona instituţiilor publice, precum şi în zona trecerilor de pietoni.

Potrivit Agerpres, operatorii au comunicat că s-a acţionat cu 273 de utilaje şi 1.477 operatori după cum urmează: Sectorul 1: – 62 de utilaje şi 459 operatori; Sectorul 2: – 40 de utilaje şi 190 operatori; Sectorul 3: – 54 de utilaje şi 165 operatori; Sectorul 4: – 50 de utilaje şi 328 operatori; Sectorul 5: – 25 de utilaje şi 114 operatori; Sectorul 6: – 42 de utilaje şi 221 operatori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS