Confidenţialitate

Primăria Brașov vrea să cumpere 28 de toalete automatizate în valoare de 9.4 milioane de lei. Sunt dotate cu buton SOS și autocurățare | AUDIO

Primăria Brașov vrea să cumpere în următorii patru ani 28 de toalete în valoare de cel mult 9.4 milioane de lei. Dotate cu sistem de autocurățare, toaletele vor avea inclusiv buton de siguranță SOS care acționează deschiderea ușii chiar și în absența energiei electrice.

Anul acesta vor fi instalate primele 6 toalete în parcul Tractorul

Cele 28 de toalete ar urma să fie amplasate în toate locurile intens circulate din Brașov după ce, de-a lungul anilor, primăria a primit solicitări în acest sens atât din partea localnicilor cât și a turiștilor, scrie portalul brașov.net.

Nivelul de civilizație al unui oraș se măsoară și prin calitatea serviciile publice, iar numărul de toalete publice este un astfel de indicator, spune purtătorul de cuvânt al primăriei, Sorin Toarcea.

Dacă procedura de licitație va decurge fără probleme, anul acesta vor fi instalate primele 6 toalete în parcul Tractorul, Piața Sfântul Ioan, Parcul Trandafirilor, Livada Poștei, în parcul de pe Berzei și pietonala Uranus.

Dotările toaletelor automatizate

Conform caietului de sarcini, toaletele automatizate vor putea fi racordate la rețelele de apă, canalizare și curent și vor fi dotate, printre altele, cu sistem automat de spălare, dezinfectare şi uscare automată a vasului de toaletă; sistem automat pentru spălarea și dezinfectare podelei, sistem de aerisire și odorizare după fiecare utilizare. Pe timp de iarnă, toaletele vor fi încălzite, inclusiv camera tehnică pentru a preveni îngheţarea instalaţiei de apă menajeră.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Cea mai scumpă toaletă din România s-a stricat la trei luni de la inaugurare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.