Confidenţialitate

Primarul din Bacău, suspect într-un dosar cercetat de procurorii DNA Bacău | AUDIO

Primarul Bacăului este suspect într-un dosar cercetat de procurorii DNA Bacău. Chiar Lucian Stanciu Viziteu este cel care a făcut public acest lucru, printr-un mesaj postat pe Facebook. Primarul spune că a fost informat de procurori că are calitate de suspect în dosarul deschis luna trecută, în urma unei investigații făcută de jurnaliștii din presa locală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luna trecută, Ziarul de Bacău a publicat o anchetă jurnalistică ce viza o angajată din Primăria Bacău, din același partid cu primarul USR, care ocupa o locuință de serviciu în centrul orașului, deși deținea un imobil în oraș.

Ea a recunoscut că nu a primit oficial locuința de serviciu. Pentru că ancheta prezenta o serie de detalii și documente din care reieșeau o serie de ilegalități, procurorii DNA Bacău s-au sesizat din oficiu și au început să investigheze acest caz.

Au fost inclusiv percheziții la Primăria Bacău, de unde procurorii au ridicat o serie de înscrisuri și documente.

Iar acum, primarul Lucian Stanciu Viziteu a fost informat că este suspect în dosarul DNA, alături de alți angajați din primărie.

Edilul Bacăului a fost cel care a anunțat public acest lucru, printr-o postare pe Facebook

„Am să stric un subiect bun pentru presa de partid și am să anunț eu că în speța cu apartamentul de serviciu în care a locuit, pentru o perioadă, o angajată a primăriei, am fost informat ca am statut de suspect, alături de alți functionari din primarie.

Aștept să se încheie rapid această poveste și am încredere că și procurorii își doresc același lucru. Ca notă de subsol, vă anunț că astăzi a început, în mod oficial, campania electorală. Deloc suprinzătoare ziua aleasă pentru a resuscita acest subiect.

Modernizarea Bacăului continuă, în ciuda celor care fac orice să oprească acest lucru”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, deschide lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare | AUDIO