Prima vizita la Chisinau a lui Klaus Iohannis in calitate de presedinte (AUDIO)

Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială de doua zile în Republica Moldova. Acesta își întâlnește omologul, Nicolae Timofti și demnitari din proaspătul Guvern votat de Legislativ.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova pe drumul său european, însă a atras atenția că sunt câțiva pași esențiali pe care autoritățile de la Chișinău trebuie să-i facă.

Prioritățile țin de reformele în economie, justiție și lupta împotriva corupției, a subliniat Iohannis. În această privință, șeful statului a arătat, răspunzând unei întrebări, că Republica Moldova trebuie să-și întărească instituțiile care luptă împotriva corupției, așa cum DNA o face deja de câțiva ani în România.

Pe de alta parte, președintele moldovean, Nicolae Timofti, a declarat că Republica Moldova își dorește mai mulți investitori din România în toate domeniile.

Mâine, Klaus Iohannis va discuta cu liderii partidelor proeuropene Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu. Este prima vizită a unui înalt demnitar european la Chișinău de la instalarea guvernului minoritar condus de Chiril Gaburici.