Confidenţialitate

Prima Semifinală Eurovision 2017. Cine sunt cei 10 finaliști care continuă concursul

10 ȚĂRI CALIFICATE. Acestea sunt primele 10 țări care vor avansa în finala Eurovision 2017 de sâmbătă: Moldova, Azerbaidjan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru și Belgia.

Moldovenii au fost primii care au aflat că își continuă parcursul la Eurovision 2017. SunStroke Project nu este la prima prezență la Eurovision Song Contest – trupa a mai reprezentat Moldova la Eurovision în 2010, la Oslo, Norvegia, alături de Olia Tira, cu piesa „Run away”.

Cei 10 finaliști au fost anunțați în ordine aleatorie, iar rezultatele exacte vor fi publicate după finala de sâmbătă pentru a nu influența votul publicului sau al juriului de specialitate.

Celor 10 țări finaliste din prima semifinală li se vor alătura cele șase țări deja calificate în finala Eurovision 2017 de sâmbătă, și anume Germania, Anglia, Franța, Spania, Italia și țara gazdă, Ucraina, și încă 10 din semifinala de joi.

În cea de-a doua semifinală vor concura 18 țări, printre care și România. A doua semifinală Eurovision, precum și finala Eurovision Song Contest 2017 vor fi difuzate pe TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online pe TVR+ începând cu ora 22:00.

Prima semifinală poate fi vizionată din nou online și pe platforma eurovision.tv, pe contul de YouTube al Eurovision.