Confidenţialitate

Prima ședință a Executivului din 2019: Evaluarea activității Guvernului și pașapoartele electronice

Guvernul va adopta miercuri, în prima ședință din acest an, un memorandum privind realizarea unui „Raport privind îndeplinirea Programului de guvernare în anul 2018”.

Raportul va fi publicat sub forma unui volum editorial în 500 de exemplare și va conține următoarele capitole: Principalele rezultate economico-sociale; Modul de realizare a celor 115 acţiuni prioritare; Investiţii publice şi investiţii în parteneriat public-privat; Programe guvernamentale şi scheme de ajutor de stat; Politica fiscal bugetară; Absorbţia fondurilor europene – acţiuni şi realizări.

În ședința Executivului va fi discutat şi un proiect de hotărâre referitor la paşapoartele electronice. Concret, se va stabili data de la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi forma şi conţinutul acestora, dar și data de la care se eliberează paşapoarte simple temporare.

Potrivit Biroului de presă al Executivului, pe agenda întâlnirii Cabinetului se află, de asemenea, un proiect de lege privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.

Totodată, pe ordinea de zi figurează şi eliberări sau numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi, dar și înfiinţarea şi funcţionarea Teatrului Muzical “Ambasadorii”.