Confidenţialitate

Prima reacție a PSD după anunțul UDMR că nu va susţine nicio iniţiativă sau măsură a Guvernului

„Imediat după alegeri, vom avea un punct de vedere. Dar în niciun caz să nu-și închipuie că suntem șantajabili sau că cedăm la asemenea amenințări sau că tranzacționăm memoria înaintașilor sau identitatea noastră națională. Astea nu sunt lucruri pe care să le tranzacționăm și cu atât mai puțin să facem compromisuri de dragul puterii”, a declarat Șerban Nicolae pentru stiripesurse.ro.

În urmă cu puțin timp, liderul UDMR a confirmat informațiile apărute inițial pe surse că UDMR e pe cale să rupă protocolul de colaborare cu PSD-ALDE.

“Începând de astăzi, UDMR nu va susţine nicio iniţiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect.

Considerăm că atitudinea Guvernului este inacceptabilă şi solicităm în continuare autorităţilor să înlăture construcţiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului şi să demareze cercetările din oficiu privind abuzurile primarului din Dărmăneşti şi ale celorlalţi autori care au contribuit la escaladarea tensiunilor”, a precizat Kelemen Hunor, prin intermediul unui mesaj pe Facebook.