Confidenţialitate

Prima reacție a Parchetului General după declarațiile lui Klaus Iohannis

Reacție de la Parchetul General după ce președintele Klaus Iohannis a declarat aseară că Parchetul instanţei supreme trebuie să rezolve “foarte repede” dosarul privind acuzaţiile de plagiat care o vizează pe Laura Codruţa Koveși.

Șeful statului a precizat că l-a rugat pe procurorul general ca aceste cercetări să fie făcute cu celeritate.

”Procurorul general nu primeşte telefoane pe dosare”, reacționează reprezentanții Parchetului General.

Discuția dintre președinte și procurorul general a avut loc într-un cadru general și s-a referit la găsirea unui echilibru care să permită rezolvarea dosarelor intens mediatizate, au precizat pentru News.ro , oficialii Parchetului de pe lângă Instanța Supremă.

Mai mult, aceștia spun că procurorul general Augustin Lazăr nu primeşte telefoane în care să i se spună cum trebuie soluţionate dosarele.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că Instanța Supremă trebui să rezolve “foarte repede” dosarul în care Laura Codruța Koveși este acuzată de plagiat. Acesta i-a cerut ”procurorului general în virtutea atribuțiilor domniei sale, să se ocupe ca această cercetare să se facă cu celeritate”, declara președintele.

Preşedintele CSM, judecătorul Mircea Aron, a declarat că prin aceste afirmații Klaus Iohannis nu și-a depășit atribuțiile.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual in cazul autodenunțului deputatului Sebastian Ghiță privind presupusul plagiat al șefei DNA.