Confidenţialitate

Prima prelevare de plasmă hiperimună, la Timişoara

Un pacient care s-a vindecat de COVID-19, la jumătatea lunii trecute, a donat plasmă hiperimună, joi, la Centrul Regional de Transfuzii din Timişoara.

A fost prima prelevare realizată în orașul de pe Bega.

“La Timişoara, iubirea pentru semeni salvează vieţi! Primul pacient vindecat de COVID-19 s-a prezentat miercuri, 6 mai 2020, să doneze plasma de convalescent, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timişoara. Tânărul, donator fidel de sânge, a venit voluntar la Centru, pentru a face bine şi pentru a-i ajuta pe medici să vindece pacienţii aflaţi în suferinţă”, se arată într-un comunicat al Centrului Regional de Transfuzii Timişoara.

“Îl consider un gest umanitar, de omenie şi grijă faţă de aproape! Eu aşa îl văd, nu ca şi un eroism. De fapt, ajutăm. Nu am făcut eforturi supraomeneşti ca să putem ajuta şi alţi oameni, care sunt în nevoie şi au nevoie”, a spus donatorul.

“Gestul său este unul eroic! În ciuda suferinţei prin care a trecut, fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, temându-se pentru viaţa lui, cât a fost internat în spital, acum a dorit să vină în sprijinul altor oameni. Ne bucurăm că am avut ocazia să îl avem alături de noi şi îi mulţumim, pe această cale”, a declarat directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara, Rodica Lighezan.

Plasma hiperimună colectată de la donator îi va fi administrată unui pacient internat la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” Timişoara, dupa ce va fi testată şi declarată sigură pentru transfuzie.