Prima pagină | 9 noiembrie 2018

Potrivit cotidianului Adevărul, cazul actorului Florin Busuioc a readus în atenţia opiniei publice problema majoră cu care se confruntă România în tratamentul infarctului miocardic acut, primul ucigaşul la noi în ţară. Chiar dacă în 2010, sistemul de sănătate a făcut un pas înainte prin înfiinţarea unui program naţional de tratament al infarctului miocardic acut prin montarea de stenturi, cele 16 centre existente în România sunt insuficiente, apreciază medicul Dan Deleanu, şeful secţiei de Cateterism Cardiac de la Institutul Naţional de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din Bucureşti. În România, pe de altă parte, nu există nici suficiente defibrilatoare care să poată fi utilizate în cazul unui infarct în plină stradă. Ba mai mult, foarte mulţi din români nu ştiu manevre de resuscitare, aşa cum se întâmplă în alte state europene.

Jurnalul Naţional scrie despre cuviosul vicepremierul Paul Stănescu. Social-democratul renovează biserica din satul natal cu bani de la ministerul pe care îl conduce n Lucrarea de 3 milioane de lei de la Vișina vine după alte două investiții ale Companiei Naţionale de Investiţii în această localitate. O sală de sport și un cămin cultural au fost construite cu fonduri trimise de fiul satului, primite de la Guvern.

România Liberă ne poartă la porţile Ferentariului. În Bucureştiul anului 2018, sărăcia, nedreptatea socială, ignoranța și înjosirea omului de către om sunt de o cutremurătoare actualitate. Un pensionar, după 40 de ani de muncă, străbate orașul prin frig, bătrân și bolnav, pentru două pâini pe care o asociație inimoasă i le dă gratuit.

Ziarul Financiar observă că perlele din energie, controlate de stat, au trecut la evaluarea rezervelor în contextul în care guvernul vrea de la ele dividende suplimentare. În timp ce firmele şi-ar putea vedea afectate bugetele de investiţii, analiştii de pe Bursă spun că piaţa este plăcut surprinsă de această nouă golire a conturilor companiilor energetic.

Hai la plajă!, îndemnul ironic de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Cu 3 zile înaintea marelui derby dintre FCSB şi DInamo, suprafaţa de joc a Arenei Naţionale este plină de nisip şi pământ. Iarba apare doar în tufe răzleţe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS