Prima pagină, 9 martie 2016

Din România Liberă aflăm cum se distruge o societate de stat profitabilă. Unul dintre service-urile de elită din perioada comunistă, Ciclop din Bucureşti, este în pragul falimentului. Noua conducere şi-a mărit nejustificat salariile. Statele de plată sunt pline de posturi inventate pe salarii de 5.000 – 6.000 de lei. În asemenea condiţii, nu sunt bani pentru muncitori, aceştia fiind sfătuiţi să îşi ia concedii fără plată, ca să nu-şi piarda locurile de muncă.

Despre “uriaşul cu picioare de lut” scrie Jurnalul Naţional. Poşta Română a trecut, în ultimii 25 de ani, de la lider la codaşul pieţei. Pe segmentul de „poştă rapidă”, de la monopol, a ajuns la doar 4%. „Relaţiile” marilor directori căpuşează anual compania cu circa 30 de milioane de lei.

Adevărul scrie despre România vrajbei noastre. Recentul scandal dintre ANAF şi Antene a împărţit societatea românească în bătrâni „demni de milă și compasiune“ și tinerii „drogaţi“, „agaricii de pe Facebook“ și „jivinele de pe net“. Psihologul clujean Daniel David, autorul celebrului studiu „Psihologia poporului român“, susţine că acest ultim episod care a divizat ţara face parte dintr-un șir mai lung de astfel de evenimente. În opinia sa, toate răfuielile româno-române își au cauza în câteva trăsături psihologice ale acestui popor, anume colectivismul, neîncrederea, competitivitatea și cinismul social.

În Gazeta Sporturilor, şefa Agenției Naționale Antidoping demolează apărarea Mariei Şarapova, descoperită dopată. Graziela Vâjială susține că jucătoarea rusă şi-a crescut performanţa fizică şi mentală cu Meldonium, substanță devenită interzisă.