Prima pagină, 9 iunie

Despre cârdăşie scrie Adevărul. Deputaţii din comisia juridică au respins documentul prin care procurorii cer să-l ancheteze pe premier pentru conflict de interese. Astăzi, este programat votul în plen, rezultatul fiind previzibil dată configuraţia parlamentară. Publicaţia aminteşte că regula în Europa este ca un demnitar suspectat de corupţie să îşi dea demisia.

România liberă observă un prim pas spre dictatură. Sfidarea Constituţiei, a electoratului şi a partenerilor externi nu mai sunt îndeajuns pentru premier în bătălia încrâncenată pentru păstrarea funcţiei. Prin vocea ministrului Justiţiei, văr prin alianţă, Victor Ponta ameninţă cu plângeri penale oamenii care ar putea să iasă în stradă ca să-i ceară demisia.

Evenimentul zilei prezintă guvernul din umbră al PNL. Deşi pare un scenariu destul de improbabil, în eventualitatea trecerii moţiunii de cenzură, opoziţia are pregătit un cabinet condus de Cătălin Predoiu. Varianta este agreată de preşedintele Klaus Iohannis.

Jurnalul naţional face radiografia unei economii de consum. Publicaţia urmăreşte ce s-a dărâmat şi ce s-a construit în loc. 80 de mari uzine româneşti sunt istorie.

Potrivit Ziarului Financiar, bancarizarea României se face de-acum pe mobil. Insituţiile financiare mizează pe digitalizare după ce, în perioada de criză, au redus cu un sfert reţeaua de sucursale.

Gazeta sporturilor scrie despre ceea ce ar putea fi revenirea acestei veri. Steaua ia în calcul repatrierea celui mai apreciat fotbalist al său din ultimii ani. Lucian Sânmărtean pare şi el tentat să se întoarcă pentru a încerca o premieră, accesul în grupele Ligii Campionilor.