Confidenţialitate

Prima pagină, 9 iunie 2016

Adevărul scrie despre prima gogoașă vândută de primăriţa Gabriela Firea. Proaspăt aleasă în fruntea Capitalei, social-democrata a anunţat că transportul public va fi gratuit pentru toţi bucureștenii. Măsura ar avea un impact devastator pentru RATB, ale cărei datorii se vor adânci, iar orice plan de redresare va fi compromis, susţin specialiștii.

România Liberă observă că documentele de achiziţie publica ale Ministerului Afacerilor Interne nu menţionează cantităţi. În liste sunt scrise doar produse şi sume. Între produsele achiziţionate din banii contribuabililor se numără spumă de ras şi gel de păr, ghirlande şi decoraţiuni.

Jurnalul Naţional caută explicaţii pentru decalajul României faţă de plutonul european. Recesiunea economică mondială din 2008 a adus economia autohtonă aproape de colaps. Indicatorii economici s-au prăbuşit. Şomajul, deficitul bugetar şi datoria externă au explodat, iar productivitatea muncii a luat-o la vale. Cehia, Polonia şi Ungaria sunt ţări care au reuşit în această perioadă să ne surclaseze la aproape toate capitolele.

Potrivit Ziarului Financiar, a ajuns a aproape 729.000 numărul persoanelor fizice cu restanţe mai mari de 30 de zile în contul creditelor contractate de la bănci şi instituţii financiare nebancare, cu 4% peste nivelul de acum un an. Astfel, numărul restanţierilor a ajuns în luna aprilie la cel mai ridicat nivel din iunie 2013 încoace, potrivit datelor BNR.

Înaintea startului Campionatului European de Fotbal, Parisul stă între emoții și ape, notează Gazeta Sporturilor. Cu securitatea la cel mai ridicat nivel și Sena încă ieșită din matcă, inima Franței este o reclamă uriașă pentru fotbal. România joacă meciul inaugural, alături de țara gazdă, mâine seară.