Confidenţialitate

Prima pagină, 9 decembrie 2015

Jihadul oltenesc, titrează Adevărul. Un licean din Craiova este primul român reţinut pentru propagandă jihadistă. Adolescentul, care își spunea Omar al Faruq, posta pe Facebook filmuleţe cu decapitări și alte atacuri ale ISIS. Provenit dintr-o familie destrămată, băiatul era gata să devină martir pentru Statul Islamic.

România liberă consemnează că noul ministru al Transporturilor l-a demis, ieri, pe şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri. Dan Costescu a anunţat că CNADNR va fi reformată, urmând sa aibă management privat. Destituirea Narcis Neaga este consecinţa numeroaselor nereguli găsite. Compania a acordat cu largheţe majorari salariale importante nejustificate de nicio realizare, au plătite cu generozitate ore suplimentare și a acordat sporuri importante fără a fi cazul.

Jurnalul naţional scrie despre sita largă a integrităţii. Liberalii au stabilit reguli draconice pentru desemnarea candidaţilor la alegerile de anul viitor. În faţa reacţiei celor din linia a doua şi a treia, liderii au început deja să dea înapoi. De altfel, atât foştii pedelişti, cât şi vechii liberali au un istoric în a relaxa criteriile stabilite anterior pentru candidaţi.

Potrivit Ziarului Financiar, România este ţara cu cea mai puternică producţie de gaz şi de petrol din regiune, dar ale cărei companiile din domeniu sunt cele mai slabe. Antreprenori în energie acuză faptul că, în cadrul licitaţiilor pentru achiziţia de echipamente sau servicii firmele locale, sunt dezavantajate uneori în faţa rivalilor străini, în anumite cazuri fiind incluse specificaţii tehnice inutile doar pentru a fi înclinată balanţa înspre marile grupuri de profil. Energia, un business de 30 de miliarde de euro, încheie anul 2015 fără o strategie sau un sistem de redevenţe nou, deşi ambele au fost promise de autorităţi.

Gazeta sporturilor anunță că tricolorii își află, sâmbătă, adversarii de la Euro 2016. Tragerea la sorți va avea loc la Paris. 12 este numărul turneelor finale la care România a fost prezent, dintre care 7 europene. Cea mai bună evoluție a fost la Euro 2000.