Confidenţialitate

Prima pagină, 9 decembrie 2016

Mi-ra-cu-los, titrează Gazeta Sporturilor. Astra Giurgiu s-a calificat incredibil în primăvara europeană. Egali cu AS Roma, giurgiuvenii au terminat grupa pe locul 2 graţie victoriei obţinute de Plzen contra Austriei Viena, scor 3-2, cehii fiind conduşi iniţial cu 2-0.

România Liberă consemnează că şefa Direcţiei Anticorupţie a scăpat de acuzaţiile de plagiat. Teza de doctorat a Laurei Codruţa Koveşi a fost verificată, pentru a doua oară. Membrii Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor au concluzionat că în lucrare nu există pagini copiate, ci autoarea acesteia a preluat lucruri de mică importanţă sau definiţii.

Potrivit Jurnalului Naţional, aproape 40% din suprafața României prezintă riscul deșertificării. Cu toate acestea, autoritățile au blocat plățile pentru împăduriri cu rol de recuperare a terenurilor aride. Firmele care au făcut lucrări silvice pe banii lor au fost astfel falimentate sau sunt în insolvență. Totodată, se vor pierde toți banii investiți pentru împăduriri, dar și terenurile, care nu vor mai putea fi recuperate niciodată.

Ziarul Financiar publică topul judeţelor în care numărul de salariaţi a crescut cel mai mult. Firmele din Ilfov, Bistriţa-Năsăud şi Timiş au fost campionele angajărilor în ultimul an. Sunt zone în ţară unde s-ar face recrutări, dar nu există candidaţi.

Sub titlul ‘Amintiri din copilărie’, Adevărul de weekend le face altfel de portrete principalilor contracandidați în cursa pentru fotoliul de la Palatul Victoria. Dacian Cioloș își amintește de un moment de rebeliune, când le-a cerut părinților să îl dea la Liceul Agricol. În schimb, Liviu Dragnea n-a uitat că în armată a fost forțat să își taie mustața, ceea ce l-a supărat foarte tare.