Prima pagină, 8 martie 2016

Potrivit României Libere, producătorii de tutun reclamă faptul că Ministerul Sănătăţii devine reglementator unic al pieţei ţigaretelor, nemafiind obligatorie consultarea altor instituţii, care au competenţe în domeniu şi în combaterea comerţului ilegal. Actualul comitet interministerial pentru tutun va ramâne fără atribuţii dacă noul proiect de lege va trece în forma în care a ajuns la Senat.

Jurnalul Naţional scrie despre femei care conduc lumea bărbaţilor. Potrivit cifrelor statistice, 3 din 10 deţin funcţii la vârful firmelor din România. Cam tot atâtea deţin portofolii în Guvern. Proporţia scade la 12% în Parlament şi la 10% în conducerea prefecturilor. Femeile deţin 8 poziții-cheie în Justiție.

Din Ziarul Financiar aflăm că un sfert din investitorii de pe Bursa de la Bucureşti sunt femei. 5.000 la număr, acestea îşi plasează economiile în companiile listate la BVB, ţintind asigurarea independenţei financiare. În general mai precaute şi analitice, femeile-investitor au un apetit scăzut pentru risc.

Adevărul scrie despre faimă. Poliţistul Marian Godină, jurnalista Corina Ozon şi psihologul Sorin Psatta sunt trei nume care până nu demult erau necunoscute pentru cei mai mulţi români. Reţelele sociale au avut însă grijă să schimbe lucrurile. Postându-şi gândurile pe Facebook, fără să investească niciun ban, ci doar timp, energie şi inspiraţie, cei 3 au căpătat aproape în timp-record celebritatea, fiind urmăriţi în prezent de zeci de mii de internauţi.

Interzis la vraci, titrează Gazeta Sporturilor. Ciprian Marica are ruptură musculară la bicepsul femural şi este disperat că ar putea rata Campionatul European. Atacantul stelist ar fi vrut să apeleze la celebra sârboaică Marjana, “vrăjitoarea” care i-ar fi refăcut miraculos pe Gerrard, Lampard şi Raţ. Finanţatorul Stelei l-a refuzat ferm.