Prima pagină, 8 martie 2017

Adevărul notează că actuala Putere face dependentă administraţia de politicieni. Senatul a dat undă verde Ordonanţei de Urgenţă 9/2017, prin care e abolită, practic, disciplina fiscal bugetară. Experţii critică vehement măsura, despre care spun că, în plan fiscal, e la fel de nocivă pe cât a fost, în plan penal, Ordonanţa 13.

România Liberă dezvăluie că Ş­erban Nicolae a graţiat corupţi cu pixul lui Ion Iliescu. În 2001, actualul senator PSD a contribuit la eliberarea din închisoare a mai multor persoane condamnate definitiv pentru mită sau trafic de influenţă. Într-unul dintre aceste cazuri, fostul preşedinte Ion Iliescu a revocat după zece zile decretul, iar condamnatul a intrat din nou la puşcărie. În schimb, între cei care au beneficiat de clemenţă prezidenţială prin intervenţia lui Şerban Nicolae se numără 3 ofiţeri condamnaţi la ani grei de închisoare pentru că au ordonat deschiderea focului, pe 17 decembrie 1989, la Timişoara.

Jurnalul Naţional şi-a amintit de Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu, cel despre care scria, anul trecut, că încasa 12 lefuri de la stat. Personajul a fost “pedepsit” cu încă două funcţii, astfel încât acum are 14 joburi, ceea ce înseamnă că munceşte mai mult de 24 de ore pe zi. Bugetarul-minune este petrolist, jurist, vameş, doctor, bancher, economist, mediator, avocat, practician în insolvenţă şi cam tot ce mai vrea el. 519.774 lei este venitul net anual al lui Bogdan Stănescu şi al soţiei sale, tot bugetară. Salariul de la BNR nu este inclus, fiind secret.

Potrivit Ziarului Financiar, creşterea economică a fost asigurată în 2016 exclusiv din consum şi din majorarea stocurilor, în vreme ce investiţiile nu au avut vreun impact, ceea ce pune probleme anul acesta pentru Produsul Intern Brut. Una peste alta, consumul începe să dea semne de oboseală.

Gazeta Sporturilor scrie că Laurenţiu Reghecampf ia în calcul să plece de la Steaua, dacă nu ar fi nevoit să plătească despăgubiri. Clauza de reziliere de 700.000 de euro îl ţine legat de clubul lui Gigi Becali. Tehnicianul i-ar fi cerut soţiei-impresar să îi găsească un angajament în Golf.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS