Prima pagină, 8 iunie

Adevărul dezvăluie că Marian Munteanu, lider al studenţilor după Revoluţie, a fost informator plătit al Securităţii, între 1988 şi 1989, având drept sarcină supravegherea unui profesor portughez şi a altor studenţi străini şi români, după arată documente din arhivele CNSAS. Având nume de cod „Ioan”, acesta a mai dat note informative şi despre opiniile politice ale lui Petre Ţuţea. Marian Munteanu neagă aceste documente.

România Liberă scrie că social-democraţii vor să câştige, prin negocieri, cât mai multe şefii de consilii judeţene. Potrivit legii electorale, preşedinţii acestora  nu mai sunt aleşi de electoral, ci de consilierii judeţeni. PSD ar putea obţine 27 de fotolii. Liderii PSD, ALDE şi UNPR au discutat despre viitoarele majorităţi în administraţiile locale, stabilind că cele doua formaţiuni mai mici vor primi, în schimbul sprijinirii candidaţilor Partidului Social Democrat, funcţii de vicepreşedinţi de consilii judeţene şi cele doua poziţii de viceprimari generali ai Capitalei.

Amintind că Ministerul Educației a promis manuale gratuite din toamnă pentru clasele a XI-a şi a XII-a, Jurnalul Naţional constată că editurile nu au fost consultate în prealabil. Nu s-a stabilit până acum o procedură legală de lucru pentru a duce la îndeplinire acest deziderat. Legea Educaţiei garantează manuale gratuite pentru elevii din învăţământul de stat, dar acest lucru nu a fost posibil până în prezent.

Din Gazeta Sporturilor, aflăm că statul a cheltuit 2 milioane de euro pentru meciul dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy. O sumă asemănătoare a vrut Pro TV să achite pentru difuzarea partidelor României de la Campionatul European de Fotbal, plus meciurile considerate cele mai tari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS