Prima pagină | 8 ianuarie 2018

România Liberă atrage atenţia că nu avem un Registru Naţional al Infracţiunilor Sexuale (sau o altă denumire similară), unde fiecare act cu conotaţie sexuală ajuns în atenţia Poliţiei să fie explicat cu cât mai multe detalii,care ar putea fi util în alte cazuri unde se urmăreşte prinderea unor ”infractori sexuali“. Profesorul Alin Leş, şeful filialei sibiene a Societăţii Române de Criminologie şi Criminalistică, un reputat specialist în domeniu, spune că individul căutat în Bucureşti pentru agresarea a doi minori într-un lift are profilul psiho-criminologic al infractorului fără remuşcări, aflat în zona psihopatiei.

Adevărul notează că medicii de la Ambulanţă, dar şi cei din camerele de gardă lucrează la foc continuu. C să nu plătească reţetele şi consultaţiile, pacienţii nu mai apelează la doctorii de familie. Numărul apelurilor la Salvare a crescut semnificativ în ultimele zile. Haosul din Sănătate s-a declanşat săptămâna trecută, când un sfert din cei peste 11.000 de medici de familie nu şi-au prelungit contractele cu casele de asigurări de sănătate, nemulţumiţi de birocraţie şi subfinanţare.

Jurnalul Naţional observă că în rândurile actualilor parlamentari există până acum un singur caz de traseism după primul an de mandat, situaţie inedită în condiţiile în care legislatura precedentă a reprezentat apogeul migraţiei politice. Dispariţia fenomenului se datorează însă unor circumstanţe politice aparte şi mai puţin scrupulelor noilor parlamentari. Majoritatea solidă nu are nevoie să recurgă la racolări, iar perspectiva alegerilor este una îndepărtată.

Potrivit Ziarului Financiar, economia locală este dependentă de Bucureşti şi de cele mai dezvoltate 10 judeţe, pe când Mehedinţi, Caraş-Severin sau Teleorman sunt „deşert“ pentru business. După Capitală, cele mai puternice companii sunt cele din Ilfov şi Timiş. Se poate remarca însă că, în ultimii ani, dependenţa de Bucureşti a business-ului local scade, iar judeţele în care s-au făcut investiţii devin din ce în ce mai vizibile pe harta economică a României.

Gazeta Sporturilor consemnează că Ovidiu Ioanițoaia a fost desemnat ziaristul sportiv al anului la gala organizată de sindicatul fotbaliștilor. Constantin Budescu este jucătorul anului trecut. De altfel, formația ideală este alcătuită, în majoritate, din jucători ai FCSB. Gheorghe Hagi a câștigat competiția antrenorilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS