Prima pagină, 8 februarie 2016

Adevărul scrie despre otrava din pământul României. Peste 900.000 de hectare de sol sunt oficial contaminate cu metale grele. În realitate însă, situaţia este mult mai gravă. Nu avem legi privind poluarea solului, nu avem un inventor actualizat al siturilor contaminate sau un protocol de remediere a poluării istorice. Multe dintre aceste zone sunt „orfane”, fără acte şi cu mari probabilităţi să se întoarcă în proprietatea statului.

Jurnalul Naţional scrie că 2016 nu va fi deloc un an politic uşor. Două rânduri de alegeri vor avea loc, iar lupta se anunţă una foarte strânsă. Partidele politice caută candidaţi pentru primării, lupta cea mai mare dându-se la Bucureşti, mai exact pentru ocuparea funcţiei de edil general.

S-a pus lacătul pe Europharm Braşov, consemnează Ziarul Financiar. Cu afaceri de 100 de milioane de euro, producătorul de medicamente era al patrulea exportator al judeţului. După plecarea Nokia, în 2013, este a doua mare pierdere a unei fabrici pentru România.

Gazeta Sporturilor publică un interviu cu antrenorul Cosmin Olăroiu, supranumit şeicul din Dubai. Aflat în prezent pe banca echipei Al Ahli Dubai, acesta ar fi cel mai bine plătit tehnician român. Până la 47 de ani, pe care îi va împlini în vară, Cosmin Olăroiu a câștigat 13 trofee ca antrenor.