Prima pagină | 8 februarie 2018

Jurnalul Naţional scrie că în fiecare an, peste 160.000 de români – atât persoane în vârstă, cât şi copii – au nevoie de îngrijiri paliative, însă mult prea puţini dintre pacienții cu boli terminale beneficiază de acest tip de asistență. Cei mai mulţi mor acasă în dureri, singuri sau sub privirile disperate ale celor apropiaţi, care nu ştiu cum să le aline suferinţa. De mai bine de patru ani, Ministerul Sănătății are banii necesari construirii a peste 100 de centre de îngrijiri paliative, însă proiectul a stat într-un sertar, aşteptând un simplu “da” din partea unui funcţionar.

Potrivit ziarului Adevărul, cea mai mare poartă aeriană a ţării a devenit un pericol public. Ultima modernizare a pistelor Aeroportului Otopeni a fost realizată în 2007, iar de atunci acestea s-au degradat încontinuu. Un raport al corpului de control trimis de Ministerul Transporturilor arată că în ultimii ani investiţiile au lipsit. În acelaşi timp, unii angajaţi sunt plătiţi cu câte două salarii, iar alţii primesc lefuri deşi sunt prezenţi la serviciu doar o oră în câteva luni.

Ziarul Financiar consemnează că Banca Naţională a majorat din nou dobânda-cheie, până la 2,25%. Ratele la credite vor creşte “marginal”, susţine guvernatorul Mugur Isărescu. BNR estimează creşteri de preţuri până de Paşti. Estimările anunţă o continuă creştere a inflaţiei.

România Liberă observă un semnal pentru scumpiri. Guvernul vrea să taxele gazele după prețurile din Austria. Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a lansat în dezbatere publică un proiect în acest sens. Modificarea sistemului de calcul, urmând cotațiile bursei din Viena ar mări artificial încasările statului

Gazetei Sporturilor observă că, pentru a pătrunde în elită, Dinamo are de trecut două hopuri grele, anume confruntările cu FCSB şi Astra. Vestea proastă este că rezultatele “câinilor” cu echipele din top 6 sunt catastrofale: o singură victorie în 10 meciuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS