Prima pagină | 8 aprilie 2019

Adevărul notează că Marea Neagră trimite la mal cocaina rătăcită în investigaţia DIICOT. Forţe importante de Poliţie, Procuratură şi Jandarmerie sunt concentrate în aceste zile pe litoral, acolo unde curenţii aduc pe plaje droguri de mare risc. Autorităţile implicate au anunţat că au adunat, numai în zilele de vineri şi sâmbătă, pachete conţinând 131 de kilograme de droguri, cel mai probabil cocaină cu o puritate foarte ridicată. Coletele, ambalate în plastic sau în veste de salvare, au fost găsite atât de localnici, cât şi de oamenii legii în sudul litoralului. Peste 300 de oameni ai legii cercetează la pas, cu câini-detectiv, coasta maritimă între Vadu şi Vama Veche. Drogurile provin de la un transport făcut pe Marea Neagră care s-a sfârşit prost pentru traficanţi, din motive neelucidate până acum de anchetatori.

Potrivit Jurnalului Naţional, Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să pronunțe sentința definitivă în dosarul liderului ALDE. Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat, în primă instanţă, pentru acuzaţia de mărturie mincinoasă. Pe de altă parte, avocații lui Liviu Dragnea pregătesc concluziile din dosarul „Protecția Copilului, Teleorman”, în așteptarea ultimei dezbateri, ce va avea loc peste exact o săptămână. Procesul poate fi „resetat” de Curtea Constituțională, care miercuri ia în discuție chestiunea completurilor specializate pe infracțiuni de corupție.

Ziarul Financiar observă ţările care, în ultimul an, şi-au redus investiţiile în România. Francezii fac afaceri anuale de peste 15 miliarde de euro la noi, iar austriecii au venituri de 14 miliarde de euro, dar şi-au pierdut interesul şi nu suplimentează sumele. Grecii au probleme acasă şi îşi retrag capitalurile din străinătate, inclusiv din România.

Chiori în țara orbilor, titrează Gazeta Sporturilor. Lupta pentru titlu rămâne deschisă între CFR și FCSB. Bucureștenii se pot apropia la 3 puncte de ardeleni, care aseară au remizat alb cu oltenii. Elevii lui Dan Petrescu au vrut o remiză și au obținut-o după un meci dur, cu puține ocazii la poartă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS