Confidenţialitate

Prima pagină, 7 septembrie 2015

Pornind de la dosarul de corupţie al primarului Sorin Oprescu, psihologi consultaţi de Adevărul susţin că este posibil ca luarea de mită să dea dependenţă. Edilul ar fi luat şpagă, deşi mai mulţi subordonaţi au fost, în ultimele luni, arestaţi pentru fărădelegi. Scandalul relansează, totodată, lupta politică pentru Primăria Generală.

Jurnalul naţional aminteşte că aproape toate marile oraşe au probleme la vârf, cu acuzaţii de corupţie şi sume uriaşe puse în joc. PNL are 20 de primari penali, PSD reunind 14.

Scandalul Oprescu este o lovitură grea pentru PSD, notează România liberă. Sorin Oprescu a fost recrutat de Ion Iliescu, iar partidul i-a sprijinit ascensiunea la vârful Primăriei Capitalei, în condiţiile în care medicul a jucat rolul candidatului independent şi anti-sistem. România liberă anunţă şi că economia intră în zona de turbulenţe. Experţii atrag atenţia că n-am depăşit perioada de criză şi că urmează o perioadă de incertitudine şi volatilitate crescută. Suntem sfătuiţi să economisim.

Analizând datele statistice pentru primul semestru, Ziarul Financiar scrie că, fără creşterea consumului, economia ar bate pasul pe loc. În a doua jumătate a anului, am putea consemna o scădere. Seceta va scumpi alimentele. Tot din ZF aflăm că războiul de pe piaţa autohtonă a muncii se duce pentru inginerii înalt calificaţi, nu pentru muncitori.

O victorie în meciul cu Grecia ne-ar aduce biletul pentru Euro 2016, citim Gazeta sporturilor. Calculele sunt simple. Dacă învingem, avem 99% şanse de calificare. GSP consideră şi că Simona Halep întâlneşte astăzi prima adversară puternică de la US Open. Nemţoaicei Sabine Lisiki bubuie mingea, ceea ce româncei nu-i convine.