Prima pagină | 7 septembrie 2018

Adevărul notează că Adina Florea este propusă de ministrul Justiţiei pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în locul Laurei Codruţa Kovesi. În vârstă de 52 de ani, procurorul constănţean a urcat treptele profesionale în magistratură, întâi ca procuror la Medgidia, apoi la Constanţa. Pe parcurs, Adina Florea a avut diferite funcţii de răspundere (purtător de cuvânt la Parchetul Tribunalului Constanţa) şi de conducere (inclusiv procuror general adjunct la Parchetul Curţii de Apel Constanţa). Actualmente activează la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar în carieră a lucrat dosare de evaziune fiscală şi spălare de bani rezultată din contrabanda cu produse petroliere sau cu cereale, luare de mită etc. Tatăl ei este consilier judeţean PSD aflat la al şaselea mandat. Dumitru Florea crede că fiica lui va face ordine în DNA, dacă trece de hopul de la Cotroceni.

România Liberă scrie despr piaţa noastră cea de toate zilele. Reporterii publicaţiei au făcut un tur al piețelor de producători din București, pentru a vedea în ce măsură mai ajung acolo producători reali. Micii producători întâlniţi au o nemulțumire majoră și un numitor comun și anume crearea unei piețe de desfacere, de unde marfa atohtonă să fie preluată și distribuită, de ce nu, la marile marketuri.}

Potrivit Jurnalului Naţional, Jandarmeria își reface stoculde lacrimogene și apărătoare. Comanda de două milioane de euro a fost plasată în preziua mitingului din 10 august.

Potrivit Ziarului Financiar, băncile deţin aproape jumătate din datoria publică internă, în timp ce fondurile de pensii private au aproxi­mativ o cin­cime, conform datelor Ministe­rului Finanţelor. Concret, titlurile de stat emise pe piaţa internă, în lei şi în euro, sunt deţinute în proporţie de circa 48% de sectorul bancar. Din titlurile în lei, băncile locale aveau la sfârşitul primului semestru 46,4%, iar din titlurile în euro deţineau peste 65%. România înregistrează una dintre cele mai ridicate ponderi ale expunerii băncilor faţă de sectorul guverna­mental. Ponderea în total active a deţinerilor de titluri de stat ale băncilor autohtone şi a creditelor acordate de către acestea sectorului guvernamental a urcat peste 20%, plasând România pe podium în Uniunea Euro­peană. Ponderea expunerii băncilor din România faţă de stat este de 2,5 ori mai mare decât media UE.

Cuceriţi Balcanii, îndemnul Gazetei Sporturilor pentru tricolori. Elevii lui Cosmin Contra debutează, vineri, în noua Ligă a Naţiunilor şi întâlnesc într-un interval de 4 zile două ţări ex-iugoslave, Muntenegru şi Serbia. În ultimul deceniu, România a reuşit un singur succes în meciuri cu echipe din Balcani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS