Prima pagină, 7 septembrie 2016

Adevărul publică mărturia a doi profesori români stabiliţi în Turcia, închişi şi interogaţi de regimul Erdogan după lovitura de stat eşuată din 15 iulie. Soţii Cristina şi Liviu Augustin Chifane au fost expulzaţi, deşi nu le-a fost adusă nicio învinuire oficială. Ambii sunt devastaţi de experienţa absurdă trăită în Turcia.

Un raport intern al Autorităţii de Supraveghere Financiară ajuns în posesia jurnaliştilor de la România Liberă arată că, în prezent, piaţa asigurărilor auto este controlată de doar câteva firme. Preţurile poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) au crescut substanţial în urma falimentării Astra Asigurări şi Carpatica Asig, scumpirea fiind folosită de grupurile rămase în piaţă pentru a plăti inclusiv daunele din trecut.

Jurnalul Naţional observă că Educația, Sănătatea, Transporturile și Penitenciarele se pregătesc de proteste. Cei care activează în aceste sectoare așteaptă soluții concrete de la Guvern, prin ordonanțe de urgență, până viner. În caz contrar, de luni ar putea începe greve spontane în școli, iar joia viitore s-ar putea bloca drumurile publice.

Ziarul Financiar constată că ochelariştii din faţa calculatoarelor aduc României cea mai mare creştere economică din Europa. În prima jumătate a anului, sectorul IT&C a avansat cu 13%, depășind comerţul. Economiştii remarcă şi ponderea mare a consumului în creşterea PIB-ului, ceea ce o face nesustenabilă pe termen lung.

Potrivit Gazetei Sporturilor, Steaua speră ca Dennis Man să fie următoarea lovitură financiară a clubului. În vârstă de 18 ani, atacantul arădean a devenit cel mai scump junior adus în echipa roş-albastră.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS