Prima pagină | 7 noiembrie 2018

Adevărul susţine că l-a prin cu minciuna pe liderul PSD. Liviu Dragnea a declarat, după publicarea primului episod al investigaţiei “Teleorman Leaks”, că nu s-a mai văzut sau nu a mai vorbit cu directorul general al firmei TelDrum, Petre Pitiş, de „peste 10-15 ani“. Îl contrazic însă chiar documentele din valiza ajunsă la Rise Project. Unul dintre documente este o autorizaţie de vânătoare colectivă emisă la 4 ianuarie 2014 de Asociaţia de Vânătoare Turris Turnu Măgurele, pentru o partidă care a avut loc în aceeaşi zi. Conform autorizaţiei, echipa de vânători avea dreptul să împuşte 20 de mistreţi, două vulpi, doi şacali, şase iepuri şi 20 de fazani. La finalul zilei, conform aceluiaşi document, vânătorii uciseseră doar 19 mistreţi din toată fauna la care aveau dreptul. Autorizaţia este însoţită de un proces verbal de instruire, în care sunt enumeraţi nominal toţi participanţii la vânătoare. În tabel, la poziţia 8, figurează Liviu Dragnea, iar la poziţia 14 este menţionat directorul general al TelDrum, Petre Pitiş.

România Liberă notează că, după luni întregi de luptă cu pesta porcină africană, epidemia pare scăpată de sub control. Medicii veterinari afirmă că vinovații trebuie căutați nu numai la ANSVSA, ci și la Ministerul Apelor și Pădurilor, care a avut o responsabilitate uriașă în acest caz și nu a făcut nimic. Adrian Balaban, președintele Asociației Medicilor Veterinari pentru Suine, susţine că boala poate fi eradicată doar prin măsuri administrative, iar răspândirea focarelor a fost posibilă pentru că nu s-a respectat un plan unic de combatere, aplicându-se metode diferite de la o lună la alta și de la un județ la altul.

Despre monumentul jafului sindical scrie Jurnalul Naţional. La Târgu Jiu, Casa de Cultură a sindicatelor a fost scoasă la licitație, din cauza datoriilor. Primăria a cumpărat-o, dar, culmea, nu de la proprietar, ci de la un ONG care doar a exploatat până la ruină clădirea. UGSR acuză că tranzacția este ilegală și cere o anchetă.

Potrivit Ziarului Financiar, expaţii români încep să se întoarcă acasă pe poziţii de top management şi salarii comparabile cu cele din Occident. Pentru o poziţie de CEO salariul fix poate varia între 15.000 şi 20.000 de euro, la care se adaugă componenta variabilă (bonus şi pachetul de subvenţii pe termen mediu) ce ajunge la 50% sau chiar 100% din salariul fix.

Gazeta Sporturilor scrie că şeful Federaţiei de Fotbal, Răzvan Burleanu, vrea să îi propună lui Gheorghe Hagi postul de selecţioner. Schimbarea lui Cosmin Contra ar urma să se producă anul acesta, dacă tricolorii vor termina “în genunchi” grupa Ligii Naţiunilor. România este pe 3 înaintea meciurilor cu Lituania şi Muntenegru, partide programate în această lună.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS