Prima pagină, 7 martie 2016

Adevărul anunţă că poliţiştii vor fi trimişi la vânătoare de scrumiere. Normele de aplicare a legii antifumat, care au intrat în dezbatere publică, sunt calificate drept excesiv de dure. Încălcarea legii antifumat trebuie sesizată la 112, iar poliţiștii trebuie să verifice dacă miroase a fum de ţigară și dacă există scrumiere.

Specialişti consultaţi de România Liberă consideră că se prefigurează haos în întregul sistem de înfăptuire a justiţiei dacă magistraţii constituţionaşi vor aplica “de îndata” decizia conform căreia este neconstituţională supravegherea tehnică făcută de Serviciul Român de Informaţii în dosare penale, la cererea procurorului şi cu mandat de la judecător. În opinia lor, CCR ar trebui sa dea un termen de cel puţin un an până la aplicarea deciziei, deoarece nici un parchet nu are tehnica necesară şi specialişti pentru a se descurca fără sprijinul SRI.

Jurnalul Național scrie despre legea autonomiei locale, cea care permite abuzuri ale primarilor, fără a fi pedepsiți. Prefecturile nu pot interveni decât în anumite cazuri. Cunoscută în județul Ialomița drept Țara lui Cărbune-Vodă, comuna Alexeni se remarcă prin edilul-vedetă, Ion Cărbune, de 20 de ani neclintit din acest fotoliu. Primarul se laudă cu zecile de dosare penale clasate. Între altele, localnicii îl acuză că a defrișat o rezervație de stejari seculari.

Potrivit Ziarului Financiar, vânzările locale de telefoane inteligente  vor depăşi în acest an, pentru prima oară, pragul de 4 milioane de unităţi. Anul trecut piaţa a înregistrat o creştere de aproape 30%, peste estimări. Smartphone-urile, care au crescut de peste 10 ori în şase ani, au început să transforme modul de lucru al companiilor şi să creeze noi modele de business.

Gazeta Sporturilor consemnează că a fost fotbal total, aseară, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, cu două goluri frumoase şi tot atâtea eliminări, plus o accidentare dramatică a lui Ciprian Marica. Steaua şi Dinamo s-au anulat reciproc. Astra este mare câştigătoare a rundei, după 2-0 cu FC Viitorul.