Prima pagină | 7 martie 2018

Potrivit ziarului Adevărul, schiţa unui raport al Parlamentului European despre dubla calitate a produselor comercializate la nivelul Uniunii Europene anunţă un cutremur de proporţii în domeniu. Începută în 2013, investigaţia Comisiei Europene scoate la lumină o serie de practici incorecte, dacă nu chiar ilegale ale jucătorilor de pe piaţă care furnizează aceleaşi produse, dar de calitate inferioară în Est. Pe lângă alimente şi băuturi, standardul dublu s-ar aplica şi la detergenţi sau produse de igienă.

Demnitarii nu pot fi şi comercianţi, scrie România Liberă. A fost declarată neconstituţională intenţia de modificare a legii prin care miniştrii, parlamentarii şi aleşii locali ar fi putut face afaceri la vedere. În sesizarea trimisă CCR, preşedintele Klaus Iohannis susţinea că, prin eliminarea incompatibilităţii unor funcţii sau demnităţi publice faţă de calitatea de comerciant persoană fizică, legea în cauză diminuează standardele de integritate.

Jurnalul Naţional atrage atenţia că, la Camera Deputaţilor, a ajuns un proiect de lege care prevede crearea unei structuri, în cadrul Avocatului Poporului, care să se ocupe exclusiv de respectarea drepturilor deţinuţilor. Proiectul, iniţiat de social-democraţii Eugen Nicolicea, Florin Iordache şi Şerban Nicolae, prevede şi o nouă modalitate de calculare a salariului Avocatului Poporului, fotoliu ocupat de Victor Ciorbea, astfel încât salariul de referinţă să fie cel al judecătorilor Curţii Constituţionale.

Ziarul Financiar scrie că aproape 63.000 de români, adică 30% din totalul celor 210.000 care au emigrat în 2016, au ales ca destinaţie Marea Britanie, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Regatul Unit este astfel, pentru al doilea an consecutiv, destinaţia preferată a românilor care pleacă în străinătate, având în vedere că şi în 2015 circa 55.000 de emigranţi români (adică 28% din totalul celor care au plecat în 2015) au ales Marea Britanie.

Gazeta Sporturilor scrie că “leii” Universităţii Craiova s-au calificat meritat în sfeturile Cupei României, învingând Dinamo cu 1-0. Echipa din Bănie a dominat trei sferturi din partidă. În penultimul act al competiţiei, se mai afla FC Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş. Ultimul sfert, dintre FC Botoşani şi Poli Iaşi, este programat pe 13 martie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS