Prima pagină, 7 iunie 2016

Potrivit Adevărul, alegerile locale au reconfirmat fiefurile tradiţionale ale PSD şi PNL. 19 primari de reşedinţă de judeţ a obţinut PSD, în timp ce liberalii au reuşit să scoată doar 12, dintre care doi candidaţi au fost vopsiţi în independenţi. Social-democraţii şi-au adjudecat Moldova, Dobrogea şi Oltenia. În mod tradiţional, PNL s-a impus în Transilvania şi Crişana. Singura surpriză a fost adjudecarea tuturor primăriilor bucureştene de către PSD.

România Liberă consemnează că, perdant în Capitală, Cătalin Predoiu şi-a depus mandatul de preşedinte al organizaţiei locale a PNL. Fruntaşii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga refuză să se retragă, invocând rezultatele din provincie. Alegerile de duminică au dat rezultate paradoxale în ceea ce priveşte raportarea românilor la lupta anticorupţie. Unii primari cu probleme de natura penală au câştigat scrutinul, deşi Direcţia Naţională  Anticorupţie are cote de încredere de peste 60% în sondajele de opinie.

Jurnalul Naţional scrie că A2 este una dintre cele mai periculoase şosele din țară.  Pe o porțiune de 40 de kilometri de la Drajna la Lehliu, șoseaua de mare viteză este ciuruită de gropi. Pe cei 60 de kilometri din A3, inaugurați în anul 2012, refugiile, parcările şi benzinăriile continuă să lipsească.  În plus, au apărut denivelări care la o viteză de 120 de km/h fac să trepideze mașinile. Pe A1, rosturile de poduri au devenit un pericol, iar gropile s-au înmulţit.

Ziarul Financiar observă că marile magazine atacă legea care le-ar obliga să pună pe rafturi produse alimentare autohtone în proporţie de 51%. Asociaţia retailerilor susţine că preţurile la raft vor creşte, iar unele firme vor pleca din România. Proiectul ar urma să fie supus votului săptămâna aceasta.

Gazeta Sporturilor scrie că Ovidiu Haţegan a ajuns, aseară, la Paris. Este primul român care va arbitra la un turneu final în ultimul sfert de secol.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS