Confidenţialitate

Prima pagină, 7 iulie

Canicula sufocă România, titrează Adevărul. Luna lui Cuptor a adus temperaturi de 37 de grade în vestul ţării. Meteorologii iau în calcul inclusiv emiterea unui cod roşu pentru unele judeţe din această parte a ţării.

Adevărul scrie şi despre asasini care se plimbă printre noi. În ultima perioadă, mai mulţi ucigaşi cu sânge rece au fost eliberaţi condiţionat, ca urmare a modificării Codului Penal. Printre aceştia se numără adolescentul care şi-a strangulat iubita în parcul ieşean Copou, dar şi ucigaşul Larisei Chelaru.

Evenimentul zilei analizează consecinţele unei anchete prost făcute. Soţul şi fetele brăilencei ucise pentru 100 de lei trăiesc teroarea în preajma celor pe care îi cred criminali. Fiind vecini, aceştia asistă la petrecerile celor 4 tineri care şi-au recunoscut iniţial crima, dar care au fost lăsaţi liberi din lipsă de probe.

Potrivit Jurnalului naţional, relaxarea fiscală autohtonă ar putea fi pusă în pericol. Contextul actual nu îi mai permite României să rămână în afara unui acord cu Fondul Monetar Internaţional. Ieri statul nu a putut să atragă 300 de milioane de lei de la băncile româneşti, semn că neîncrederea şi incertitudinea au ajuns şi la Bucureşti.

România liberă consideră că panica este, la ora actuală, principala ameninţare în contextul crizei din Grecia. BCR s-a aşteptat ca euro să aibă un salt spectaculos după referendumul din statul elen şi a suspendat schimburile valutare electronice. Banca spune că a fost o măsură prin care a dorit să-şi protejeze clienţii, dar unii au făcut reclamaţie. Tot ieri, investitorii s-au panicat, iar bursele au scăzut puternic.

Fie că rămâne sau nu în zona euro, pentru Grecia suferinţa continuă, notează Ziarul Financiar. Situaţia economică a statului rămâne precară, iar analiştii români spun că scenariul principal este cel al unei ieşiri din zona euro, în condiţiile în care populaţia pare că nu a înţeles consecinţele votului de la referendumul de duminică. Singura ieşire din această problemă este un eventual acord al statelor europene din următoarele zile pentru salvarea Greciei.

Creier din Portugalia, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei sporturilor. Steaua l-a convins pe Joao Teixeira să semneze, oferindu-i mijlocaşului 240.000 de euro pe an.