Confidenţialitate

Prima pagină | 7 februarie 2018

Frica a pus stăpânire pe pieţele financiare şi investitori, titrează Ziarul Financiar. După euphoria de la începutul anului, bursele au scăzut brusc, aducându-le pierderi de miliarde de dolari marilor investitori. La Bucureşti, au fost pe plus doar patru acţiuni din 69 tranzacţionate marţi pe piaţa principal. Totuşi, cursul valutar a părut imun la turbulenţe.

Potrivit Jurnalului Naţional, părerile analiştilor despre o nouă criză sunt împărţite, dar nimeni nu neagă că nori negri s-au adunat deasupra economiei mondiale. Acţiunile sunt supraevaluate. Mare parte din trilioanele de dolari sau euro pompate de băncile centrale pentru contracararea crizei au ajuns pe burse, nu în fabrici sau în bănci.

România Liberă observă că în vreme ce parlamentarii câştiga în plus, alegătorii vin cu bani de acasă. Demnitarii beneficiază de majorari de salarii de la 1 ianuarie, pentru că indemnizaţiile lor sunt corelate cu salariul minim pe economie. Sindicatele reclamă scaderi de salarii în mediul privat şi pentru o parte din angajaţii din sectorul bugetar.

Adevărul atrage atenţia că senatorii au validat un proiect de lege care măreşte amenzile pentru tulburarea ordinii publice. Societatea civilă consideră că, prin acest demers, se încearcă descurajarea demonstraţiilor. Iniţiat de mai mulţi parlamentari PNL, proiectul vizează modificarea art. 3 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Gazeta Sporturilor scrie că liderii peluzei roș-albastre îi pregătesc o primire călduroară lui Dan Petrescu, chiar dacă tehnicianul de la Cluj încearcă să fure titlul formației lor favorite. Derby-ul FCSB – CFR se joacă sămbătă seara.