Prima pagină | 7 decembrie 2017

Adevărul observă că, în demersul de a ciunti pe repede-înainte legile Justiţiei, coaliţia PSD-ALDE, care deţine majoritatea, nu s-a mulţumit să ignore Opoziţia, ci a introdus, pe şest, noi amendamente. Legea privind statutul magistraţilor şi cea care îi amnistiază pe aleşi de conflictul de interese au apărut ca deja adoptate, deşi nici măcar nu fuseseră votate. Ignoraţi de PSD, parlamentarii USR au pus mâna pe portavoce.

România Liberă consemnează circul din Parlament. Camera Deputaţilor a modificat, ieri, mai multe articole din legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor (303/2004). Majoritatea PSD-ALDE, sprijinită de UDMR, a refuzat dezbaterea pe fiecare amendament, din dorinţa de a grăbi votul final. USR a protestat de la tribuna oficială, iar liberalii au ieşit din sala de aşa-zisă dezbatere.

Jurnalul Naţional scrie că românii vor avea trei zile să își ia adio de la Regele Mihai, în Sala Tronului din Palatul Regal. Trupul suveranului va fi adus în țară miercurea viitoare, prima oprire, de numai câteva ore, fiind la Sinaia. Familia Regală a comunicat ieri și regulile decenței vestimentare și de conduită pe care trebuie să le respecte cei care vor veni pentru un ultim omagiu la catafalcul suveranului.

Grânar al Europei, România a ajuns să importe cereale din Ungaria şi Bulgaria vecine, notează Ziarul Financiar. De menţionat este că marfa care apare în cifre este importată de traderi şi reexportată către alte destinaţi. Sunt cazuri când cerealele nici măcar nu ajung pe teritoriul României.

Vom vedea prima videocampioană, titrează Gazeta Sporturilor. Cluburile din Liga I au decis să introducă, din acest sezon, arbitrajul video pentru a scăpa de greşelile oamenilor de fluier. Pentru început, LPF doreşte implementarea sistemului la derby-ul fiecărei etape.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS