Confidenţialitate

Prima pagină, 7 decembrie 2016

Ziarul Financiar notează că problemele transportatorilor nu s-au încheiat odată cu victoria împotriva societăți de asigurări şi plafornarea tarifelor percepute de acestea. Noua provocare este încheierea efectivă a poliţei. De la jumătatea lunii octombrie, momentul intrării în vigoare a tarifelor plafonate la maximum 7.534 lei, firmele de transport au mari dificultăţi în a achiziţiona o poliţă RCA, în condiţiile în care mulţi asigurători refuză să le preia în asigurare.

Din Jurnalul Naţional aflăm că 5 miliarde de euro au ajuns la recuperatori. Toate băncile importante pregătesc portofolii pentru vânzare cu scopul de a-şi curăta bilanţurile. Instituţiile bancare vor externaliza credite neperformante în valoare de 1,6 miliarde de euro în următorii doi ani. Astfel, suma totală va ajunge la 6,6 miliarde de euro.

Adevărul notează că IT-ul și serviciile au salvat creșterea economică din trimestrul al treilea. Avansul a fost de 4,4%, în uşoară temperare faţă de aceeaşi perioadă din 2015. În primele 9 luni ale acestui an, Produsul Intern Brut a crescut cu 3,9%.

România Liberă aminteşte că au trecut 75 de ani de la atacul kamikaze asupra bazei din portul american Pearl Habour. Statele Unite nu au reuşit nici până acum să îi identifice pe toţi cei 2.400 de militari care au murit atunci. Cele mai multe victime se aflau pe o singură navă.

Gazeta Sporturilor scrie că, pentru a fi sigură de calificare în Europa League, Steaua ar trebui să câştige sau să remizeze cu cel puţin două goluri înscrise, mâine, în Spania, pe terenul Villareal. Partida este programtă la ora 18.00.