Prima pagină, 6 noiembrie 2015

Adevărul observă că tuturor partidelor le este frică să mai guverneze. Românii au cerut în stradă alegeri anticipate, însă drumul până la dizolvarea Parlamentului pare mai degrabă un deşert constituţional. Numai un acord politic între toate partidele ar putea transforma dorinţa protestatarilor în realitate. Asta dacă parlamentarii nu vor fi forţaţi să demisioneze.

Politicienii sunt obligaţi să împrumute agenda străzii, notează România liberă. Negocierile cu partidele politice pentru desemnarea noului premier au demarat, ieri, la Cotroceni, sub influenţa mitingurilor de protest. În premiera, preşedintele Klaus Iohannis a invitat la discuţii, pe lânga partide, societatea civila i reprezentanţii manifestanţilor.

Zeci de mii de oameni din toată ţara vor să schimbe întreaga clasă politică, citim în Jurnalul naţional. O analiză serioasă ne arată că reacţia străzii a survenit chiar surprinzător de greu. Au fost 25 de ani în care românii au suportat politicieni care au lucrat mai mult în folos propriu. Şi care de multe ori au făcut declaraţii de o aroganţă stupefiantă sau care denotă chiar imbecilitate.

Evenimentul zilei scrie că Generația Colectiv anunță că va rămâne unită, chiar dacă unii agitatori o vor dezbinată. În ceea ce privește numele vechiculate pentru postul de premier, Dacian Cioloș, fost comisar european, are prima șansă.

Potrivit Ziarului Financiar, la Banca Naţională, guvernatorul este nerăbdător să se constituie un nou guvern pentru a avea stabilitate. Mugur Isărescu a dat, totodată, asigurări că BNR are suficienţi experţi care pot oferi consultanţă.

Simona Halep a ales, consemnează Gazeta sporturilor. Românca vrea să fie antrenată şi în 2016 de australianul Darren Cahill. Simona Halep, care doar anul acesta a câştigat 4 milioane de dolari, îi va achita anul viitor salariul tehnicianului, în valoarea de jumătate de milion de dolari, plătit până acum de sponsorul Adidas.