Confidenţialitate

Prima pagină, 6 mai 2016

Bolnavii se tem să se mai trateze în spitale, potrivit României Libere. Dezvăluirile despre diluarea dezinfectanţilor readuc în dezbatere problema siguranţei din sistemul sanitar. Deşi autorităţile dau asigurări că nu sunt motive de îngrijorare, asociaţiile de pacienţi cred că se încearcă muşamalizarea neregulilor descoperite.

Adevărul observă că, sub pretextul că vor să pună în acord mai multe decizii ale Curții Constituționale, deputații vor să modifice legea avocaturii, conferindu-le avocaților o adevărată superimunitate. Specialiștii în Drept avertizează că actul Justiției ar putea fi grav afectat. Senatorul-avocat Dan Șova este unul dintre inițiatori.

Potrivit Ziarului Financiar, 7 din 10 angajaţi câştigă sub 1.700 de lei lunar, cât este salariul mediu net pe economie. România reuşeşte să atragă  investiţii cu valoare adăugată mare, care să ofere locuri de muncă bine plătite. Doar 34.000 de angajaţi obţin peste 10.000 de lei net pe lună, 400.000 între 3.000 şi 10.000 de lei, iar restul de 4 milioane sub 3.000 de lei, arată datele Ministerului Muncii.

Jurnalul Naţional observă că, în lipsa altor soluţii, PSD l-a readus în prim-plan pe Victor Ponta ca vector de imagine în campania electorală pentru alegerile locale care începe azi. Scenariul ar urma să se repete la toamnă, în campania pentru alegerile parlamentare. Social-democraţii şi-au dat însă cu stângul în dreptul în tentativa de a-l înscăuna pe fostul premier la conducerea Camerei Deputaţilor, în locul lui Valeriu Zgonea.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Marius Şumudică spune că Mircea Lucescu l-a comparat cu Diego Simeone, antrenorul momentului în Europa. Tehnicianul Astrei, campioana Ligii I, declară că nu ar pregăti-o niciodată pe Steaua, dar o ofertă de la Dinamo ar accepta fără probleme.