Confidenţialitate

Prima pagină, 6 mai 2015

Liviu Dragnea află, astăzi, dacă pleacă din guvern, anunţă Evenimentul zilei. Instanţa pronunţă sentinţele în dosarul “Referendumul furat”. Ultima demisie forţată din guvern a fost cea a lui Darius Vâlcov, arestat preventiv pentru corupţie.

Toate tunurile PSD pe Justiţie, titlul mare de pe prima pagină a României libere. În timp ce premierul Victor Ponta se laudă în faţa Comisiei Europene cu rezultatele Direcţiei Anticorupţie, aleşii social-democraţi duc în legislativ, zi de zi, o luptă acerbă cu justiţia. Parlamentarii încearcă ajustarea legislaţiei astfel încât anchetatorilor să le fie tot mai greu să adune probe, iar judecătorii să se gândească de două ori înainte de a pronunţa vreo condamnare.

Adevărul consemnează ziua în care premierul a îngropat alegerile. Guvernul a ignorat, luni la rând, notificările prefecţilor şi a ieşit de sub calendarul care ar fi permis organizarea de alegeri pentru posturile de primari şi şefi de consilii judeţene, vacante după condamnarea foştilor titulari. A mai rămas un singur an până la următoarele alegeri locale.

Despre surprizele de la Capacitate scrie Jurnalul naţional. La matematcă, subiectele vor fi concepute diferit de acum înainte. Va fi o abordare similare celei din testele internaţionale de tip PISA. La limba română, elevii vor da examen din toată material clasei a VIII-a.

Firmele prind curaj, observă Ziarul Financiar. În martie, băncile au primit 100.000 de crereri de credite. Încrederea companiilor este un semnal pozitiv pentru economie.

Puriul scoate colţii, titrează Gazeta sporturilor. Mircea Rednic face primul pas spre Dinamo. Ieri, antrenorul şi-a reziliat contractual cu Petrolul. Nici Flavius Stoican nu crede că va mai continua din vară pe banca tehnică în şoseaua Ştefan cel Mare.