Prima pagină, 6 iulie

Grecii au votat “nu”, titrează România liberă. Majoritatea electoratului elen a respins noul plan de austeritate propus de creditorii externi. Europenii nu consideră, totuşi, consultarea populară un mijloc de negociere. Concret, asistenţa financiară pentru statul elen a luat sfârşit, iar băncile vor capota în lipsă de lichidităţi. Rezultatul referendumului trebuie să fie un semnal de alarmă pentru liderii europeni în contextul nemulţumirilor crescânde din Spania, Portugalia, Italia sau Irlanda.

Grecii au decis să se arunce în hăul incertitudinii, remarcă Ziarul Financiar. Cele 7 decenii de construcţie europeană sunt puse sub semnul întrebării. Datoria externă, problema care a dat peste cap România în anii ’80, a decimat o ţară considerată dezvoltată, anume Grecia. Rămâne o necunoscută dacă aceasta va rămâne în zona euro.

PSD pregăteşte un nou atac la adresa Curţii Constituţionale, avertizează ziarul Adevărul. Aleşii social-democraţi interepretează legea în mod absurd pentru a-l revoca pe unul dintre judecătorii CCR. Ştefan Minea ocupă fotoliul de 5 ani.

Despre legea care ucide copiii în spitale scrie Jurnalul naţional. Cazul de la Cluj, unde un nou-născut a murit plimbat între spitale, s-ar putea generaliza dacă autorităţile nu intervin. Birocraţia şi ignoranţa sabotează sistemul sanitar.

Evenimentul zilei scrie că profesorii din comisiile de Bacalaureat sunt nemulţumiţi de banii primiţi. În tot acest timp, la un liceu din Bihor au fost descoperite zeci de lucrări identice. Mai mulţi dascăli ar putea fi daţi afară din învăţământ. La rândul lor, în jur de 200 de elevi riscă excluderea din examen.

Potrivit Gazetei sporturilor, sub comanda lui Ionuţ Negoiţă, Dinamo traversează cea mai neagră perioadă din istoria sa. Fără nici un trofeu, fără victorie în faţa Stelei şi fără participări în cupele europene, actualul patrion îşi pune ultimele speranţe de redresare în antrenorul Mirea Rednic, cel care a cucerit titlul cu formaţia din şoseaua Ştefan cel Mare în 2007.