Confidenţialitate

Prima pagină | 6 aprilie 2018

Jurnalul Naţional scrie că Paștele la români este o tradiție de 250 milioane de euro. Cumpărătorii au golit și anul acesta rafturile din dorința de a avea sărbători cât mai îmbelșugate. Marii câștigători sunt comercianții, crescătorii de oi și de păsări, alături de producătorii de vinuri, de pască și de cozonaci. Profiturile înfloresc și pentru magazinele de haine, încălțăminte și alte obiecte care se pot dărui celor dragi.

Adevărul notează că un minister inexistent a primit bani de salarii înainte de sărbătorile pascale. Sub semnătura lui Eugen Teodorovici, în Monitorul Oficial a fost publicat un Ordin în care sunt enumerate instituţiile publice care vor primi bani de salarii înainte de Paşte. Între acestea, Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Social, care însă nu mai există din ianuarie, de la instalarea Guvernului Dăncilă. Pensionarii, dar şi multe categorii de bugetari trebuie să aştepte până după Paşti pentru a-şi primi banii. Nu acelaşi lucru se întâmplă cu parlamentarii, care şi-au încasat indemnizaţiile în avans.

Potrivit României Libere, o persoană de rând are nevoie de cel puţin 117 salarii ca să îşi ia un apartament. Un studiu realizat de compania Coldwell Banker România arată de ce creditul imobiliar este singura varianta pentru românii care vor o locuinţă. Sunt necesari 10 ani pentru a strânge banii necesari ca să îşi cumpere un apartament în Bucureşti.

Ziarul Financiar scrie că, după 28 de ani de capitalism, în Bucureşti, numărul de salariaţi a depăşit pentru prima dată pragul de un milion. 8 din 10 lucrează în sectorul serviciilor, în timp ce restul activează în industrie şi construcţii. Agricultura are o pondere de numai 0,2% din forţa de muncă a Capitalei. Cu salarii mai mari cu 30% decât în restul ţării, Bucureştiul continuă să atragă noi investiţii şi dezvoltarea celor actuale.

Toţi trag de Mutu, titrează Gazeta Sporturilor. “Briliantul” a anunţat că vrea să devină antrenor şi a primit 4 oferte în mai puţin de o lună. FC Botoşani, Astra Giurgiu, Concordia Chiajna şi FC Voluntari i-au propus actualului manager sportiv al FRF să preia banca tehnică, chiar dacă Adrian Mutu nu deţine licenţa Pro şi nici nu a mai antrenat până acum.