Prima pagină, 5 octombrie 2015

Adevărul a încercat să afle cum se vede criza imigranţilor în satele româneşti. Unii ţărani i-ar ajuta, dacă ar avea cu ce. Alţii se tem că străinii se înmulţesc mai repede sau că le sare ţandăra prea repede.

Evenimentul zilei publică fabuloasa poveste a Peşterii lui Ali Baba din Constanţa. O măruntă comună din stepa aridă a Dobrogei s-a transformat, în 7 ani, din cel mai sărac sat al judeţului, în cel mai prosper. Metrul cub de apă costă un leu. Copiii au numeroase gratuităţi. Vedetele merg să cânte acolo de sărbători. Secretul e munca în regie proprie, spune edilul din Peştera.

Bursele de student sunt prea mici, notează Jurnalul naţional. Sumele nu reprezintă o garanţie financiară, întucât nu acoperă masa şi cazarea. Costurile celor două pe lună se ridică la 570 de lei pe lună.

România liberă observă că PSD lasă uşa deschisă unei alianţe cu UNPR. Fiind siGur de preluarea deplină a conducerii partidului, Liviu Dragnea s-a apucat de creionat planuri de viitor. Valeriu Zgonea ar urma să devină preşedinte executiv. Victor Ponta va lua o pauză de la politică când nu va mai fi premier. Se analizează ideea unor liste comune progresiştii lui Gabriel Oprea.

A venit vreme ca angajatorii să ofere salarii mai mari, potrivit Ziarului Financiar. Candidaţii bine pregătiţi, foarte căutaţi, au pretenţii financiare tot mai ridicate. ZF analizează şi bătălia cataloagelor pentru buzunarele cumpărătorilor. Retailerii fac mii de oferte la produsele vândute.

“Regina Elizabeta”, titrează Gazeta sporturilor. Într-o disciplină dominată de asiatice, aşa cum este tenisul de masă, constănţeanca Elizabeta Samara a câştigat, ieri, primul său aur continental în proba de simplu.