Confidenţialitate

Prima pagină, 5 noiembrie

Adevărul dezvăluie culisele demisiei lui Victor Ponta. Surse din PSD susţin că, după protestul masiv din Bucureşti de alaltăseară, președintele PSD a pus mâna pe telefon și le-a cerut demisiile lui Victor Ponta și Gabriel Oprea. Cum generalul a refuzat categoric, Liviu Dragnea l-a forţat pe premier să-și dea demisia, ceea ce a provocat căderea întregului guvern.

33 de morţi şi zeci de mii de oameni în stradă l-au “demisionat” pe Victor Ponta, notează România liberă. Totul a început cu accidentul în care a pierit poliţistul Bogdan Gigină. A urmat incendiul de la Colectiv. Acuzat de plagiat, anchetat pentru primire de foloase necuvenite, social-democratul a ratat mai multe ocazii sa renunţe la funcţie. Mitingurile au continuat, vizată fiind întreaga clasă politică.

Jurnalul naţional notează că Victor Ponta a fost dat jos de revoluția rock. Publicația observă și că politicienii au dat o nouă lege pe care nu are cine să o pună în aplicare. Sunt 40 de inspectori ISU la vreo 1.000 de localuri.

Cea mai tare moțiune de cenzură!, titlul mare de pe prima pagină a Evenimentului zilei. Președintele este așteptat să desemneze un nou premier, după consultările programate astăzi și mâine. Editorialistul Ion Cristoiu consideră că folosirea Străzii pentru a da jos un Guvern începe să devină un nărav în România postdecembristă.

Cursul euro-leu a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele 4 luni, remarcă Ziarul Financiar. În schimb, Bursa de la Bucureşti a rămas rece la plecarea premierului. Investitorii de la Londra aşteaptă să vadă cine preia conducerea guvernului. ZF atrage atenţia că nu există soluţie în afara clasei politice şi în afara partidelor tradiţionale.

“Ispăşire”, titrează Gazeta sporturilor. După 20 de luni de închisoare, Gică Popescu revine printre noi. Condamnat în dosarul transferurilor ilegale din fotbal, fostul căpitan al naţionalei a fost eliberat condiţionat.