Prima pagină, 5 mai 2016

Adevărul scrie că jurnalistul Liviu Avram continuă lupta pentru alegerea primarilor în două tururi. Ieri, Curtea Constituţională i-a respins acestuia una dintre sesizări. Magistraţii CCR vor dezbate, săptămâna viitoare, şi cea de-a doua sesizare depusă de Liviu Avram, urmând să analizeze fondul problemei.

Jurnalul Naţional dezvăluie că patronul firmei acuzate că a vândut spitalelor din România dezinfectanți diluați câştigă bani şi de pe urma persoanelor cu handicap. Două dintre firmele sale au statut de unităţi protejate, fiind scutite de la plata impozitului pe profit, și au primit contracte publice fără licitaţie. În câteva cazuri, sumele au fost dublate prin acte adiţionale ilegale. Sute de mii de lei încasați de la Academia de Studii Economice, care a simțit brusc nevoia unor contracte de curățenie.

Potrivit României Libere, Bucureștiul ocupă o poziție extrem de modestă, doar 109, în topul orașelor unde este de dorit să trăiești. Clasamentul este realizat anual de compania de consultanță și resurse umane Mercer și măsoară calitatea vieții citadine. Principalul motiv pentru care Capitala stă atât de prost este legat de activitatea celor care au administrat-o în ultimii 25 de ani.

Ziarul Financiar observă că dobânzile tot mai mici la credite au erodat profiturile celor mai mari două bănci în primul trimestru. BCR a raportat un profit de 315 milioane de lei, în scădere anuală cu 8%, iar BRD de 73 milioane lei, mai mic cu 14%. Rata creditelor neperformante a scăzut în ambele cazuri sub pragul de 20%.

Gazeta Sporturilor publică pe prima pagină o fotografie cu noii campioni ai Ligi Întâi şi descrie atmosfera din tabăra Astrei Giurgiu de după acest succes. Au trecut şpriţul, mahmureala, dar bucuria nu s-a dus.