Prima pagină, 5 iunie 2017

Sub titlul ‘Cartelul Galben’, România Liberă începe o serie de dezvăluiri despre mafia taximetriei din Capitală, protejată la cel mai înalt nivel de politicieni, poliţişti, angajaţi ai Primăriei, ai Fiscului şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. Evaziunea fiscală este aproximată la 500 de milioane de lei doar în Bucureşti. Pe străzile Capitalei se învârt în jur de 15.000 de taximetrişti. Fiecare lucrează, în medie, 12 ore pe zi. La sfârşit, este obligat să predea firmei la care lucreaza un ‘plan’ de aproape 100 lei. Restul încasărilor rămân la taximetrist. În plus, şoferul este obligat să alimenteze maşina din banii lui, iar bonurile fiscale trebuie să le predea firmei la care lucrează. Apoi, firma introduce bonurile fiscale în contabilitate pentru a i se deduce din plata taxelor şi impozitelor. La sfârşit de lună, şoferul nu încasează niciun ban în acte.

Citaţi de Ziarul Financiar, producătorii agricoli anunţă o recoltă mai slabă pentru cereale şi seminţe oleaginoase. Culturile de grâu, rapiţă şi floa reasoarelui sunt influenţate negativ de secetă. Conform primelor prognoze realizate de Coceral, organizaţia europeană a traderilor, România va pierde anul acesta 3,4 % din producţia totală de cereale, care va ajunge la 19,2 milioane de tone.

Gazeta Sporturilor remarcă deznodământul halucinant al fazei de play-out din Liga I. Concordia Chiajna a învins pe FC Voluntari cu 1-0 şi a evitat retrogradarea. Pandurii Târgu Jiu a pierdut în prelungiri la Botoşani, 1-2, şi a picat direct în divizia secundă. Poli Timişoara a obţinut o remiză la Mediaş, 2-2, şi va juca barajul cu UTA Arad.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS