Prima pagină | 5 ianuarie 2018

Potrivit României Libere, Arhiepiscopia Tomisului a pregătit 150.000 de sticle de plastic şi patru butoaie mari din lemn pline cu apa sfinţită. Ca şi în anii trecuţi, caruţe trase de boi şi măgari vor merge sâmbătă prin Constanţa , iar preoţii îi vor stropi cu aghiazmă pe enoriaşi. Slujba de Sfinţire Mare a apei va fi oficiată pe faleza Cazinoului. La sfârşitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, care simbolizeaza Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului.

Adevărul notează că războiul dintre medicii de familie şi autorităţi continuă. Aproximativ un sfert dintre doctori au refuzat să semneze prelungirea contractelor cu Casa de Sănătate, aşa că nu mai pot da trimiteri şi reţete compensate. Asociaţiile pacienţilor s-au poziţionat de partea medicilor. Aproximativ 25% din cei peste 11.000 de medici de familie nu şi-au prelungit contractele cu Casele de asigurări de sănătate. Asta înseamnă ca pacienţii care sunt pe listele lor trebuie să plătească atunci când vor o consultative, o trimitere sau o reţetă.

Jurnalul Naţional face un top al habarniştilor din instituţiile statului. 2017 a fost anul ascensiunii spectaculoase pentru tineri şi mai puţin tineri cu, dar mai ales fără experiență. În Guvern sau în companii strategice de stat au ajuns sexy-consiliere sau oameni de casă ai miniștrilor de pe vremea când nu dețineau funcții atât de importante. Aşa a ajuns un văcar din Clejani să coordoneze Sănătatea, o florăreasă să managerieze Energia Nucleară , iar un individ care a răpit şi a ameninţat cu moartea un om să conducă Transelectrica.

Ziarul Financiar scrie despre cea mai mare campanie de recrutare hi-tech a anului 2018. Gigantul american Amazon a lansat oficial expansiunea din Bucureşti. Pe lângă programatori şi traducători, compania caută şi 4 persoane care să gestioneze recrutarea a peste 1.000 de oameni. Gigantul condus de Jeff Bezos a făcut primul pas în România la Iaşi, o piaţă mai puţin aglomerată, cu costuri mai mici, unde în cei 12 ani compania a ajuns la aproape 900 de angajaţi.

Potrivit Gazetei Sporturilor, Gheorghe Hagi consideră că a venit vremea schimbării. „Regele” nu este impresionat de niciunul dintre candidaţii la şefia Federaţiei de Fotbal. Gheorghe Hagi spune că are 10 idei care pot schimba acest sport, însă ar fi tentat de o funcţie administrativă doar după ce va împlini 60 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS