Confidenţialitate

Prima pagină | 5 decembrie 2018

UDMR forţează autonomia în plin Centenar, titrează Adevărul. Solicitarea Uniunii vine în contextul în care PSD are nevoie mai mare ca oricând de voturile maghiarilor, după ce coaliţia a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor. Proiectul vorbeşte inclusiv despre “autonomie specială“, acolo unde o minoritate are o proporţie semnificativă, în cazul României fiind vorba de judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, exact unde domină populaţia de etnie maghiară.

Ziarul Financiar consemnează că piaţa asigurărilor a încasat ieri o lovitură dură după ce Consiliul Concurenţei a anunţat verdictul în cazul investigaţiei începute în 2015 – o amendă de 53 milioane de euro pentru 9 companii, dar şi de asociaţia profesională de profil. Asigurători şi UNSAR au fost găsiţi vinovaţi de înţelegeri şi schimb de informaţii care au avut drept scop majorarea tarifelor la RCA.

Angajații-fantomă sperie firmele din România, anunţă Jurnalul Naţional. Fenomenul este numit “ghosting” și se manifestă prin dispariția de la serviciu a unor salariați, la doar câteva ore sau zile de la angajare. Una dintre explicații este că tinerii caută în permanenţă locuri de muncă mai bine plătite și nu-și iau angajamente serioase. “Angajatorii trebuie să se adapteze, să înţeleagă faptul că nu doar în vânzări există competiţie, ci și în domeniul resurselor umane”, avertizează Adrian Mitroi, profesor de economie comportamentală.

Sub titlul Cuţu’ şchiop, Gazeta Sporturilor scrie că Dinamo s-a făcut din nou de râs şi a ajuns la 7 goluri încasate în 4 zile. Roş-albii sunt tot mai departe de play-off şi riscă, după această etapă să ajungă pe locul 13 în clasament, care este retrogradabil.