Confidenţialitate

Prima pagină | 5 decembrie 2017

Poliţia Rutieră ar putea fi trasă pe dreapta de Poliţia Locală, titrează Adevărul. Mai mulţi parlamentari PNL  au iniţiat un controversat proiect de lege care prevede atribuţii agela pentru agenţii celor două structuri. Poliţiştii locali vor putea să dirijeze traficul, să legitimeze şoferi şi să aplice amenzi de circulaţie pentru orice încălcare a Codului Rutier. Dacă va intra în vigoare, legea îi va bucura pe primari, pentru că, potrivit legislaţiei, poliţiştii locali sunt în subordinea primăriilor, iar amenzile aplicate de aceştia se varsă direct la bugetul autorităţilor locale. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, din cauză că nu a fost dezbătut în termenul prevăzut de lege.

Jurnalul Naţional notează că, deşi a fost înştiinţat în urmă cu 4 luni despre dispariţia imunoglobulinelor din spitale, ministrul Sănătăţii a anunţat abia ieri livrarea primelor flacoane către unităţile medicale. O femeie a murit din cauză că acest tratament vital nu există. Lipsa de reacţie a oficialului a fost taxată de o persoană din Australia, care a iniţiat o petiţie online adresată Comisiei pentru Drepturile Omului a ONU.

Potrivit României Libere, cazul unui antreprenor mărunt se constituie într-un dosar-şcoala despre cum se aplică legile, în funcţie de cine şi ce „relaţii“ are în Justiţie.  Vlad Pufu a fost băgat în insolvenţă, deşi nu avea legatură cu cel care i-a cerut-o. Micul afacerist s-a trezit ruinat instant din cauza unei expertize contabile, prin care i s-au imputat prejudicii inclusiv pe perioada unui an în care firma sa, Focus Diplomatic SRL, nici măcar nu exista, pentru că nu fusese încă înfiinţată şi înregistrata la Registrul Comerţului.

Ziarul Financiar observă că salariile bugetarilor vor avea anul viitor cea mai ridicată pondere raportată la Produsul Intern Brut al ultimilor 9 ani. Cheltuielile cu de personal vor ajunge la 8,9% din PIB în 2018, în creştere faţă de nivelul de 8,3% în 2017 şi 7,5% în 2016. S-a ajuns în situaţia în care unii angajaţi din primării au salarii nejustificat de mari. Cel mai recent caz care a ieşit la iveală este al unei foste secretare din primăria comunei Păuleşti (jude]ul Satu Mare), care a încasat între 2015 şi 2016 venituri nete de 29.000 de lei, dintre care 6.000 de lei reprezenta salariul de bază, restul provenind din diverse sporuri.

Gazeta Sporturilor scrie despre blestemul numărului 7. Tricoul lui  Marius Lăcătuş le-a adus ghinion tuturor celor care l-au purtat la Steaua în ultimii 18 ani. Denis Alibec este ultimul pe această listă.