Confidenţialitate

Prima pagină, 5 decembrie 2016

Ziarul Financiar notează că România intră în săptămâna alegerilor cu cele mai bune date macro dintr-o perioadă electorală, cu o economie stabilă şi afaceri în creştere pe toate liniile. Duminică, 18,9 milioane de alegători înscrişi în registrul electoral vor fi chemaţi la urne pentru alegerile parlamentare, iar de votul lor depinde cine va guverna România, având în vedere că legea spune că guvernarea este a acelui partid care a câştigat majoritatea absolută sau a acelui grup de partide care reuşesc să formeze o majoritate în Parlament. Principalele partide politice aflate în competiţie şi-au prezentat măsurile economice din planurile de guvernare în al 13-lea ceas.

România Liberă îi observă pe penalii cu liberă trecere la Cotroceni. Deşi a anunţat că nu vrea să vadă persoane certate cu legea la recepţia de Ziua Naţională, şeful statului este obligat de lege să îi invite pe toţi cei care deţin ordinul Steaua României, inclusiv condamnaţi precum Adrian Năstase sau Miron Mitrea. Preşedintele poate retrage decoraţia pentru persoanele care au condamnări penale, dar Klaus Iohannis nu a recurs la acest gest pâna acum.

Jurnalul Naţional scrie despre un fenomen. Copiii pot suferi de depresie de când sunt în grădiniţă. Afecțiunea este, în mod greșit, atribuită doar adulților. În România, potrivit statisticii, se sinucid cu 50% mai mulţi tineri decât media europeană.

Adevărul publică povestea Sfântului Nicolae, îngerul păzitor al copiilor. În fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, cei mici îl aşteaptă cu nerăbdare pe unul dintre cei mai iubiţi şi mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Ştiind că Moşul le va lăsa daruri, prichindeii îşi lustruiesc ghetuţele.

Gazeta Sporturilor publică primul episod românesc din Football Leaks, cel mai nou scandal care zguduie fotbalul mondial. Publicaţia dezvăluie că, în vara anului 2014, Gheorghe Hagi l-a vândut în secret pe Cristian Manea în  Cipru. Milionul de euro încasat a ajuns într-un offshore din Malta.