Prima pagină | 5 aprilie 2019

Adevărul scrie despre amăgire. Pensionarii au simţit mai usturător scumpirile, în ultimii ani. Guvernul PSD-ALDE a amânat, până în septembrie, creşterea pensiilor cu inflaţia, adică cu majorările de preţuri. 564 de lei pierde fiecare vârstnic cu pensia medie de 1.180 lei, pentru că ultimele guvernări nu s-au ţinut de promisiunile făcute.

Jurnalul Naţional consemnează că şeful statului a ales temele pentru referendumul din 26 mai. Prima este dacă românii vor ca persoanele condamnate pentru corupție să nu poată fi grațiate sau amnistiate, iar prin a doua vrea să interzică Guvernului să mai emită ordonanţe de urgenţă pe chestiuni de legislație penală.  Preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a taxat demersul lui Klaus Iohannis, întrucât – spune el – inițiativele cetățenești nu pot să vizeze amnistia și grațierea.

Ziarul Financiar scrie că românii cheltuie anual 200 de milioane de euro pe îngheţată, piaţa fiind controlată de marii jucători. Mai, exact, 7 firme “topesc” cea mai mare parte a vânzărilor. Liderul pieţei de îngheţată este gigantul angloolandez Unilever, care a ajuns să controleze o treime din vânzări după preluarea competitorului local Betty Ice. Pe poziţia secundă în top se află mărcile private dezvoltate de retaileri, podiumul fiind completat de un alt gigant străin, grupul elveţian Nestlé.

S-a născut o stea, titrează Gazeta Sporturilor. Răzvan Marin a fost prezentat ieri la Ajax Amsterdam. Olandezii au plătit 12 milioane și jumătate de euro pentru mijlocașul român, care a semnat un contract pentru 5 sezoane. Din suma de transfer, Gheorghe Hagi primește 20%.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS