Prima pagină, 5 aprilie 2017

Deputaţii desfiinţează conflictul de interese, titrează Adevărul. Ideile din Ordonanţa 13 renasc, una câte una, în Parlament. Deputaţii juriști au modificat Codul Penal şi au dezincriminat aproape complet conflictul de interese. S-a dat liber la angajarea rudelor de către funcţionarii publici, dar numai a “rudelor geniale, nu a unui prostălău”, după s-a exprimat deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Evenimentul Zilei notează că lipsa autostrăzilor ține România la periferia economică a Europei. Construim drumuri haotic, fără a ne gândi la nevoile economice. Potrivit oficialilor din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), când a venit vorba de dezvoltarea rețelei rutiere, mereu a fost prioritar intererul politic.

Jurnalul Naţional scrie despre cele 100.000 de hectare distruse de poluare. Activitatea de decontaminare a siturilor se va finaliza, teoretic, în anul 2050, potrivit strategiilor guvernamentale, care de care mai pompoase. Vor fi introduse stimulente fiscale pentru a face atractive respectivele zone. Costul total al operațiunii va depăşi 8 miliarde de euro.

România Liberă dezvăluie că zeci de rachete cu încărcătură radioactivă au fost produse de regimul separatist din Transnistria în timpul războiului de pe Nistru din 1992. O parte dintre acestea ar fi fost îngropate într-o mină de piatră. Zona este cunoscută ca fiind una cu o incidenţă mare a cancerului. Ion Leahu, fost angajat al Ministerului Securităţii Naţionale al Republicii Moldova (în prezent, Serviciul de Informaţii şi Securitate), s-a ocupat de investigarea acestui caz.

Ziarul Financiar face bilanţul primelor 3 luni din an. Scandalul politic, protestele de stradă şi incertitudinile fiscal-bugetare au urcat cursul şi randamentele la titluri de stat. Dobânzile interbancare au rămas, în schimb, imune. Debitorii cu credite legate de Robor şi Euribor au fost liniştiţi în această perioadă.

Gazeta Sporturilor publică reacţia dură a juristului Clubului Sportiv al Armatei după ce şeful FRF a spus că FCSB, echipa finanţată de Gigi Becali, este deţinătoarea palmaresului Stelei. Florin Talpan atrage atenţia că clubul nu este afiliat şi ar trebui să piardă toate meciurile la masa verde.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS