Prima pagină, 5 aprilie 2016

Ziarul Financiar notează că mulţi oameni de afaceri, inclusiv români, îşi ţin businessurile în paradisuri fiscale pentru a plăti mai puţine taxe.  Companii înregistrate în Panama, Seychelles, Antilele Olandeze, Insulele Virgine Britanice sau Insulele Bermude au în România un capital total de peste un miliard de euro şi activează pe piaţa locală cu mai bine de 1.200 de firme, confom datelor de la Registrul Comerţului. În total, cei mai mari 10 investitori din zone offshore reprezintă 2,5% din totalul capitalului străin din România.

Adevărul continuă serialul „Primarii noştri“ cu un personaj de mare complexitate: Emanoil Savin, cel care de 12 ani administrează staţiunea prahoveană Buşteni. Mare complexitate pentru că edilul este prelucrător prin aşchiere şi doctor în economie, bişniţar în comunism, miliardar în topurile capitaliste, traseist, jucător de poker, cântăreţ, dansator, vânător şi câte şi mai câte. În cei 12 ani în care a condus Buşteniul, în primărie s-a mai luat şi câte o şpăguţă, s-a mai făcut şi câte un troc, dar – spune el –  toate astea pentru supravieţuire, nicidecum pentru îmbogăţire.

Potrivit României Libere, social-democrații sacrifică proiecte europene și de infrastructură pentru a câștiga alegerile. În mai multe consilii locale unde deține majoritatea, PSD a început boicotul pentru compromiterea primarilor care provin din partide rivale, aceștia devenind, în ochii alegătorilor, direct responsabili pentru aceste eșecuri. Decontul ar putea fi pierderea alegerilor locale de către primarii în funcție.

Jurnalul Naţional dezvăluie că puturoșii au falimentat o întreagă localitate. În comuna vâlceană Bărbătești, să fii leneș este singura dovadă de bărbăție. Nu e doar un fel de a zice, e o realitate care a pus pe butuci o fabric. Investiţia a fost adusă de primar cu mare greutate pentru a le oferi sătenilor un loc de muncă și, implicit, o viață mai bună.

Unicele, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Au revenit acasă voleibalistele de la CSM Bucureşti, cele care au câştigat în istorie drept primele care au cucerit un trofeu european.