Prima pagină, 4 septembrie

România liberă dezvăluie faţa ascunsă a noului Cod Fiscal. Deşi politicienii au pus accentul pe scăderea TVA, legea conţine o serie de majorări de taxe şi impozite. Între acestea, cele pe care le plătesc persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente sau care obţin venituri din drepturi de autor. Naufragiul Europei, un alt titlul de pe prima pagină a României libere. Un copil sirian înecat în Mediterană şi adus de valuri pe o plajă din Turcia a devenit simblolul tragediei imigraţiei spre Europa.

NATO şi-a deschis cartierul general de la Bucureşti, consemnează Adevărul de weekend. Unitatea reunește 42 de militari români și străini, a căror misiune va fi de a planifica exercițiile trupelor alianței. Adevărul publică şi povestea fiului nerecunoscut al lui Constantin Brâncuşi. John Constantin şi-a întâlnit pentru prima dată rudele din România. În vârstă de 81 de ani, bărbatul încearcă să descopere originile celui care i-a dat viaţă.

Jurnalul naţional scrie că, începând din această toamnă, unităţile de învăţământ au obligaţia de a trece Religia în programa şcolară ca materie opţională. Elevii şi părinţii nu vor mai fi nevoiţi să facă noi cereri. Se va ţine cont de cele depuse în urmă cu jumătate de an. Jurnalul răspunde şi la întrebarea “Unde se duc parlamentarii când se retrag?”. Curtea de Conturi sau Avocatul Poporului sunt instituțiile devenite aziluri pentru politicieni retrași.

Ziarul financiar observă că România este o tiparniţă de memorandumuri. În ultimii 8 ani, guvernele au pus pe hârtie investiţii în energie de 11 miliarde şi jumătate de euro. Rezultate nu există. După retragerea companiilor străine, cele româneşti eşuează în a identifica oportunităţi de afaceri, deşi au rezerve generoase de lichidităţi. ZF ne mai anunţă şi că, în primul semestru, 24 de bănci locale au fost pe profit. 16 au consemnat pierderi.

„Batem și ne calificăm”, titrează Gazeta sporturilor. Ediția de astăzi a publicației sportive este dedicată în integralitate meciului România – Ungaria. Partida se joacă la Budapesta și va începe la 21 și 45 de minute. Ultrașii maghiari vor voicota întâlnirea. Cele două reprezentative nu sunt obligate de împrejurări să forțeze succesul.